1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Sportnap 2011. április 23.

sportnapaterem.jpg

Mit is csinálhat az ember Húsvét előtti szombaton? Csokrot szed, összeválogatja a különböző színű, de egytől egyig egészséges és erős szálakat, amelyek egymást még szebbé, szinte varázslatossá teszik!

Ezt tettük mi is az "aTerem" Harcművészeti Központban, Szőcs Attila mesterünk ötletének köszönhetően. Szedtünk egy kis aikido-t, karatét, mellé thai-box-ot kiegészítve kevéske jógával. Mindenki, mindenbe belekóstolhatott, méghozzá a legavatottabb mesterek segítségével. Jobb húsvéti programot nem találhattak a családok sem, hiszen mindenki megtalálta, amit keresett: kicsik és nagyok, fiúk, lányok egyformán. Szőcs Attila (4.dan) gyermek edzésével kezdődött a nap, sok játékkal, aztán Székely Viktor (3.dan) az aikido alapjaival ismertetett meg bennünket, karatékákat. Végre félelem nélkül "puffanhattunk" a tatamin. Innen indult az ötlet: tartsunk egyszer edzést tatamis teremben, ahol büntetlenül kísérletezhetünk az esésekkel. Mesterünk felnőtt karate edzése is ennek jegyében zajlott, hiszen páros gyakorlataink némelyikében nekünk is "esni kell", méghozzá jól-esően :) -- és az sem baj, ha látványosan.

Fekete Barna (többszörös utcai harcos bajnok) a muay thai rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket, tudtunk "zsákolni" is és végül a ringben, autentikus környezetben, 3x1 perces küzdelmet mutattak be Szőcs Attilával, szerintem megkoronázva a napot. Levezetésképp, relaxáció, nyújtás következett, a jóga tradiciónális tudománya szerint, Czigány Ildikó (fitoterapeuta és jógaoktató) testnek és szellemnek egységét hangsúlyozva, ami nélkül persze nemcsak jóga, hanem harcművészetek sincsenek. Valahol ez a "kéz" fogta össze mai csokrunkat, a négy művészetet. A keleti gondolkodásmód szellemisége, lépés a bennünk rejlő Teljesség felé vezető úton.

Közben pedig kitárt ablakainkon besütött a nap, langyos tavaszi szél járt a teremben, egy tea után a szünetekben végignyúltunk a tatamin és boldogabbak már nem is lehettünk volna...

Eszter

Ágoston Gabi fotói

Palci fotói

Palci videója

 

Szőcs Attila: Ez a nap bizonyította, hogy nemtől és kortól függetlenül, mindenki tehet önmaga fejlődéséért. Egy híres szobrász, író mondta egyszer, hogy "a kőben már benne van a szobor, csak le kell róla fejteni a fölösleget". Saját eszközeinkkel próbáltunk lefejteni egy kis felesleget, persze néha ez fájdalommal is jár de úgy láttam mindenki élvezte.

Köszönöm a segítséget Székely Viktor 3.danos Aikido mesternek, Fekete Barna muay-thai harcosnak, Czigány Ildikó fitoterapeuta és jógaoktatónak, hogy teljesebbé tették a napot! Továbbá, köszönöm Sári Henikének a szervezésben nyújtott segítséget és nem utolsó sorban "aTEREM" Harcművészeti Központnak a lehetőséget!