1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Shuzo Imai 8.dan Wado-kai Karate edzőtábora Budapesten

imai_cikk.jpg

A Tűzmadár Sportegyesület meghívására, 2013 október 19-20.-án ismét hozzánk látogatott Shuzo Imai 8. danos Wado-kai Karate mester, nemzetközi instruktor, hogy elméletét még jobban megismertesse a nyitott, hazai wados társadalommal. Egy edzőtábor keretében közel száz karatéka, mester bővíthette ismereteit.

Az eredeti programkiírás szerint ugyan volt némi változás, főleg a 4-5 danos programot tekintve, de a tanto és a bokken bennmaradt mindenki örömére. A változást legfőképpen a mester legnagyobb ajándéka, a pénteki edzés hozta, hiszen a Kihon Kumite-kat, Idori Kumite-kat és a Kata-kat ami ezekre a mesteri szintekre kell, azokat átvettük a 3-4 danos mesterekkel a tábor előtt.

Imai mester péntek reggel érkezett Budapestre, egy gyors reggelit követően 11 órától 14 óráig a központi edzőtermünkben gyakorolhattunk. Igazán nagy megtiszteltetés volt néhányunknak hiszen bátran mondhatjuk, hogy történelmi pillanat részesei lehettünk. Egy japán mester a mi kis dojonkban mesteredzést tartott a vezetőknek. A Kihon Kumite 9-10.-t, az Idori Kumite-kat és a Niseishi, Jion, Jitte kata-kat gyakoroltuk. Köszönjük a mester nagylelkűségét!

A képre kattintva további képek láthatóak a pénteki edzésről:

Egy kis szelet péntekről, ahogy tanít a mester, hogy véletlenül se bántson meg senkit: "Az egyenes vonalú mozgásaid jók, a fordulásokat kicsit gondold át!" :)

Majd egy közös ebéd után a városnézés következett egy hajóról a Dunán ami nagyon tetszett a mesternek.

A szombat, vasárnap legfontosabb mondanivalója a TAI KAN, TANDEN, SHIMO TANDEN mozgásba hozása a kinetikus, más néven, a mozgási energia (Em=m.v2/2) képlet ismeretének segítségével. A mester rajzokkal, képletekkel ismertette az elméletét és többször hangsúlyozta, ha megértjük és gyakoroljuk akkor idős korunkra ugyanolyan gyorsak lehetünk, mint maga a mester. Hozzá teszem, hogy a mester gyorsabb, mint tavaly volt, szóval nehéz lesz utolérni! :)

_MG_5828.jpg

Az edzőtábor szervezésében, lebonyolításában nagy segítségünkre voltak: Fodor Erika, Balogh András, Mednyánszky Mártika, Horváth Pál, Sári Henriett, Mogyorósi Péter, Deák Róbert. Hálás köszönet a kiemelt segítségükért! És természetesen köszönjük Stefán Tamásnak a nagyszerű képeket!

További képeket itt találtok!

A kezdők edzésén:

 

Kezdők, haladók edzésén: