1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Shuzo Imai (8.dan) és Takamasa Arakawa (6.dan) edzőtábor Berlinben

era_en.jpg

Hatodik éve, hogy a berlini edzőtáborban részt veszünk. Az ideit is pünkösdkor, 2013. május 18.-20. között rendezték melyen szép számmal vettünk részt, huszonnégyen. A tábor végén sikeres fekete öves vizsgát tettek, első danra: Fodor Erika, Izsó Nóra, Kámán Szabina, Mikle Nikolett és Wenczel Adrienn.

A szemináriumot a Berlini Karate Szövetség és a Német Wadokai Sohonbu megbízásából Christina Gutz, immáron 6.danos mester szervezte. A kurzusokat Shuzo Imai (8.dan), Takamasa Arakawa (6.dan), Bernd Alscher (6.dan) és Christina Gutz (6.dan) tartották. Minden nap délelőtt 10 órától délután 17 óráig tartott a program ami a tábor intenzitását jól tükrözi.

 

A magyar csapat résztvevői: Wenczel Adrienn, Izsó Nóra, Kámán Szabina, Mikle Nikolett, Hackenberger Erika, Szük István, Wippelhauser Nikolett, Fodor Erika, Bak Norbert, Németh Tibor, Szőcs Attila, Mednyányszky Márta, Horváth Pál, Horváth Nóra Virág, Kovács Márk, Pomján Diána, Körtvélyesi Mihály, Mogyorósi Bálint, Deák Róbert, Stefán Tamás, Balogh Enikő, Rimóczi Norbert, Molnár Tamás és Csóka Gergő.

 

Technikai értelmezések és az elvek megértésén keresztül nagyon hasznos tanácsokat kaptunk. Az alap technikákon felül, a Naihanchi, Rohai és a Niseishi mester katák adtak mélyebb értelmet a mesterek segítségével. A színes öves karatékáknak a Pinan Katák elveit igyekeztek megértetni.

 

Az irányított küzdelmek területén a legizgalmasabb páros küzdelmek voltak, Ohyo Kumite 1-5., Kihon Kumite 5-10., mindez Arakawa Sensei értelmezésében. Az Idori-k, Tanto-Dori-k és a Tachi-Dori-k, Imai Sensei és Arakawa Sensei közreműködésével, mind nagyon magas színvonalat hoztak, hiszen a legtöbb gyakorlat 4-5 danos vizsgaanyag részei voltak.

 

A záró napon utcai önvédelemet és késes támadás elleni védekezést tanultunk Arakawa Senseitől. Majd a legfontosabb dolog következett, amiért sokan izgultunk és szorítottunk, hogy az öt magyar lánynak sikeres vizsgája legyen.

 

És megcsinálták! Nem is akárhogyan, nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen mindenki, a vizsgáztatókat is beleértve, nagyon jókat mondtak a magyar vizsgázókról, újabb szakmai elismerést vívtunk ki, Imai mester is külön kiemelte a magyar vizsgázókat és örült, hogy egyre több fekete övesünk van, de a németektől is sok elismerést kaptunk.

1. danra sikeresen levizsgázott:

  1. Fodor Erika
  2. Izsó Nóra
  3. Kámán Szabina         
  4. Mikle Nikolett
  5. Wenczel Adrien

 

Szívből gratulálunk!

 

Köszönjük Stefán Tamásnak a művészi fotókat, melyeket 9 oldalon keresztül itt elértek! Köszönjük a Nippon Berlin Karate Club-nak a lehetőséget, hogy a Dojojában alhattunk! Köszönjük mindenkinek a segítséget aki egy kicsit is hozzátett a tábor szervezéshez!

Elmondhatjuk, hogy az elmúlt évek egyik legjobb tábora volt, minden szempontból, jövőre ugyanott, reméljük újabb vizsgázókkal.

 

Néhány pillanatkép: