1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Meghívásos Nemzetközi Karate Bajnokság, Céghmester Kupa

markovics.jpg

Kovács Márk idén is megnyerte! Október 13.-án rendezte a Fortuna KSE a Meghívásos Nemzetközi Karate Bajnokságát, a Céghmester Kupát. Újabb sikerek születtek, a kilenc nevezett versenyzőből nyolcan érmeket szereztek. Kovács Henrietta, Ágoston Laura, Angyal Róbert, Pomján Diána, Mogyorósi Bálint, Sitku Dorina, Kovács Márk, Lukács Bence és Andrási Dávid lépett a tatamira. A mérleg, 1 arany, 4 ezüst, 4 bronz!

Nézzük az eredményeket:

   Kata  
  Kumite
Kovács Henrietta         3.      2.
Ágoston Laura   2.
Angyal Róbert   2.
Mogyorósi Bálint   2.
Pomján Diána   3.
Kovács Márk   1.
Lukács Bence   3.
Andrási Dávid   3.

 

Kovács Henrietta nagyszerűen teljesített Katában, Kumitében egyaránt. Wadosként, Katában az is nagy dolog a WKF mezőnyben, hogy dobogóra állhatott. Kumitében nagyon összeszedetten, pontosan küzdött. Körmérkőzésből egyet veszített súlyos bírói ítélet miatt (hibázni emberi dolog, a bíró is ember, de szakmai hozzá nem értés, no comment, tisztelet a kivétel), a többit nyerte, így lett 2. helyezett, de simán nyerhetett volna!

 

Ágoston Laura csak Kumitében indult, a lelkesedésével sosem volt gond, most is határozottan, magabiztosan lépett a tatamira. Viszont nem azt csinálja amit kérek tőle. Nem tudatosan küzd, ösztönei irányítják. Adottságai jók, de még kis idő kell neki, hogy fejben beérjen, megértse, hogy mit kell csinálnia, hogy eredményesebb legyen. Lelkes és szereti, ideje meg van, előbb-utóbb jönni fog a fejlődés is.

 

Angyal Róbert első mérkőzésén 5-2 arányban vezetett, nagyon jól kezdett. Majd, csak beleesett a szokásos hibájába, felengedett, szórakozott lett, nem követte utasításaimat és 5-5 lett a vége, bírói döntéssel kikapott! Két mp.-el a vége előtt még 5-4-re vezetett. Orbitális hiba, nem megengedett! Csak remélni tudom, hogy tanul az esetből. Végül követte tanácsaimat és dobogóra küzdötte fel magát. Következtetés: Nyerhetett volna!

 

Mogyorósi Bálint a Wado Bajnokságon mutatott formáját hozta magával. Nagyszerű teljesítményt nyújtott, három nyert és egy vesztett mérkőzéssel holtverseny alakult ki az első helyért, ahol is a pontok alapján döntöttek. A győztesnek 16 pontja volt, Bálintnak 15, ez felért egy győzelemmel számomra. Fantasztikus szívvel küzdött, gratulálunk!

 

Pomján Diána betegen érkezett a versenyre. Ez látszott a hangulatán, teljesítményén. Nem biztos, hogy jó ötlet volt így elindulni. Ahhoz képest le a kalappal előtte, minden tőle telhetőt megtett. Komoly ütéseket is beszedett, a védekezésre sem tudott annyira figyelni pedig ez Dia egyik erőssége. Mindezek ellenére a dobogó legalsó fokára állhatott fel, hihetetlen küzdeni akarásról tett bizonyságot!

 

Sitku Dorina nem ért el helyezést, de elégedett voltam. Javuló tendenciát mutatott és tényleg küzdeni láttam bár a hatékonyságot még növelni kell.

Kovács Márk, a Wado OB.-n elszenvedett sérüléseinek nyomát sem lehetett látni. Kissé feszült volt a küzdelmek előtt, teljesen feleslegesen. Jó formában, szép támadásokkal tarkítva nyerte meccseit. Magabiztosan hozta a döntőt is ami a győzelmet jelentette, megvédve ezzel a tavalyi elsőségét a Céghmester Kupán. Nagyon szép teljesítmény, gratulálunk!

 

Lukács Bence nem versenyző alkat! De szereti! Elképzelés nélkül ment fel a tatamira így sajnos egy pontot sem csinált.

 

Andrási Dávid reggel óta az esti küzdelmekre várt, hogy sorra kerüljön. Sokat kivett az energiájából, de felszívta magát és erős mezőnyben, jó versenyzőkkel szépen tartotta magát, sőt első meccsét nyerte is, majd szoros küzdelemben maradt alul a későbbi döntőssel szemben. A bronzéremért nem sok esélyt hagyott ellenfelének. Szép, fegyelmezett munka volt!

 

Sajnos két éremesélyes versenyzőnk távolmaradt, Horváth Nóra Virág külföldi tartozkodás miatt, Ágoston Gábor a Wado OB.-n elszenvedett sérülés miatt nem indult.

Végső soron, nagyon jól sikerült versenyen vagyunk túl, mindig azt mondom, nem az érem alapján értékelünk hanem a teljesítmény után, ezt figyelembe véve elégedettek lehetünk.

Gratulálunk versenyzőinknek az eredményekért, teljesítményért!

További fotók az eseményről /Manyi képei

RedAngel dobogós képei:   Kata   Kumite1   Kumite2

Következő versenyeink novemberben: Nemzetközi Tatami Kupa és a Diákolimpia

Hasonló eredményeket kívánunk!